Janus Roland, Analyst, Investment Banking

Mød Janus der til daglig læser Cand. merc. FSM på Copenhagen Business School.

’’Som Analyst hos Carnegie er man med til at bidrage til mange forskellige elementer af en M&A-process; fra pitch til eksekvering. Det betyder, at jeg allerede i min første tid hos Carnegie blandt andet har arbejdet med screeninger af potentielle købere, peers (børsnoterede selskaber) samt precedent transactions. Opgaverne består ofte af research og informationssøgning i databaser, som spiller en stor rolle. Derudover, arbejder jeg ofte med præsentationer i PowerPoint, for eksempel i forbindelse med pitches eller information til potentielle investorer.

Carnegie byder på mange spændende udfordringer, og der er stor variation i opgaverne, da jeg får mulighed for at bidrage til mange forskellige projekter og følge disse løbende. Det giver samtidig en bred eksponering til mange typer virksomheder og industrier, hvilket er med til at opbygge en bred kvantitativ og strategisk forståelse.

Carnegie fokuserer også i høj grad på medarbejderudvikling, hvilket kan mærkes fra dag ét. Her får man muligheden for at deltage i et bredt udvalg af kurser for både at styrke sin personlige og faglige profil. Derudover er der store muligheder for udvikling i det ansvar, man får tildelt som studerende. Som Analyst hos Carnegie har man nemlig mulighed for at påvirke sine opgaver og tage mere ansvar, hvis man ønsker det.

Carnegie er en fantastisk arbejdsplads, og det tror jeg især skyldes kulturen både i afdelingen og i resten af huset. Selvom der ofte kan være travlt, bliver du altid mødt med overskud fra kollegaer. Noget af det unikke ved Carnegie er, at vi har et åbent kontorlandskab og et fladt hierarki, hvilket bidrager ekstremt positivt til det sociale miljø. Dette gør, at man som studerende hurtigt bliver en del af teamet; både på det sociale og faglige plan.’’

Related articles