Historien om Carnegie

Carnegie blev i 1803 grundlagt som en handelsvirksomhed af David Carnegie og er idag et af ​​nordens ældste brands. Selskabet beskæftigede sig dengang med mange forskelligartede handelsaktiviteter. Skridtet til alene at tilbyde finansielle tjenesteydelser blev taget ved dannelsen af ​​investeringsbanken Bankirfirman Langenskiöld i 1932.

Carnegie i sin nuværende form blev dannet, da børsmægler-aktiviteterne i slutningen af 1960’erne blev væsentlig udvidet, dette skete ved ansættelse af en række succesfulde børsmæglere. Aktieanalyse aktiviteterne blev også gradvist udvidet, og i 1980’erne udviklede Carnegie sig til en investeringsbank med fokus på analyse og rådgivning om nordiske aktieprodukter til lokale og globale institutionelle kunder.

I 1990’erne voksede Carnegie kraftigt, og selskabets store viden om nordiske selskaber blev brugt til at udvide aktiviteterne inden for M&A, IPO og ECM rådgivning. Endvidere ydede Carnegie med stor succes investeringsrådgivning til en kreds af velhavende privatpersoner. Dette dannede grundlaget for etableringen af Private Banking som et selvstændigt forretningsområde i 2004. Med købet af HQ Bank og HQ Fonder i 2010 indtog Carnegie en ledende rolle inden for private banking og aktiv fondsforvaltning i Sverige.

Carnegie har altid været præget af en entreprenørånd og har været pioner inden for flere områder. Carnegie stod i spidsen for forandringerne på børsmæglerområdet i Sverige i 1960-70’erne. I 1980-90’erne var Carnegie hurtig til at se potentialet i at sælge nordiske aktier til udenlandske institutioner og var den første nordiske aktør, der etablerede salgskontorer i både London og New York. Succesen kan i høj grad tilskrives medarbejdernes engagement, en imponerende track record, høj grad af kundefokus, selskabets dybdegående kendskab til de nordiske markeder og et stærkt globalt distributionsnet.

1803

Den 4. maj 1803 grundlægger skotten David Carnegie handelsvirksomheden D. Carnegie & Co AB i Göteborg. 

1836

David Carnegie Jr. overtager Lorent sukkerfabrik og porter bryggeri i Klippan området ved Göteborg.

1932

Carl Gustaf Langenskiöld grundlægger investeringsbanken Langenskiöld. En investeringsbank hvis hovedvirksomhed er kapitalforvaltning og mægleri. 

1980

I 1980 skifter Langenskiöld investeringsbank navn til Carnegie, som i slutningen af 1980érne udvider sine forretninger i Danmark, det sydlige Europa, London og New York.

2000-2009

I 2001 bliver Carnegie børsnoteret. Som efterspil på den finansielle krise bliver Carnegie overtaget af den svenske Riksgäld, som sælger Carnegie til Altor og Bure i 2009.

2010

Carnegies position som Nordens førende leverandør af finansiel rådgivning styrkes ved opkøb af HQ Bank og HQ Fonder.